Graag wil ik d.m.v. deze pagina aandacht vragen voor de alternatieve gezondheidszorg.
Wat is alternatieve gezondheidszorg? Alle gezondheidszorg die niet regulier is.
Ben ik dan voor elke vorm van alternatieve gezondheidszorg? Nee!!!

Onder de alternatieve gezondheidszorg vallen ook behandelingen die in strijd zijn met de Bijbel.
Zie voor meer info: http://www.zeg.news4all.org/ag/ 

Voor welke diensten ga ik dan naar b.v. een PMC? Zie: http://www.preventiefmedischcentrum.nl/cms/

Voor bloed- en darmonderzoek.

Op http://www.zeg.news4all.org/bloedonderzoek/ zie je een voorbeeld van een bloedonderzoek bij het PMC.

Op http://www.zeg.news4all.org/darmonderzoek/ zie je een voorbeeld van een darmonderzoek.
Het PMC doet  overigens meer soorten darmonderzoek. Ook in een lab in Haarlem.

Zie de PMC website voor de diverse behandelingen die daar mogelijk zijn.

Mijn motivatie om “reklame” te willen maken voor alternatieve gezondheidszorg komt door het volgende.  Eerst iets over mijn ziekte. In 2001 ben ik gestopt met werken omdat ik steeds meer last kreeg van erg vage  gezondheidsproblemen. Ik ben toen in de periode 2001-2003 door een aantal artsen onderzocht. Maar niemand wist mij te vertellen wat er aan de hand was. Gelukkig ontdekte ik in januari 2005 op internet het begrip “apnea” (slaapapneu, zie: http://www.nvsap.nl/ ) waardoor ik weer uit het dal omhoog gekrabbeld ben.

 

Verder heb ik ook ontdekt dat er naast de reguliere gezondheidszorg ook een alternatieve gezondheidszorg is. Verder heb ik ook ontdekt dat niet alle alternatieve zorg occult is. Een voorbeeld van occulte zorg is het gaan naar een magnetiseur. Iets wat volgens mij duidelijk tegen de Bijbel in is. Maar door het voor christenen acceptabele deel van de alternatieve zorg zouden veel mensen geholpen kunnen worden. Een voorbeeld van acceptabele alternatieve zorg is de chelatie therapie. Tonny (mijn vrouw) heeft die therapie in 2008 gedaan. Voordat ze de therapie volgde had ze last van angina pectoris. Dat hield in dat wanneer ze in het stadshart tegen een helling op moest fietsen ze een druk op haar borst kreeg. Al tijdens de chelatie kuur (van een half jaar) ging dit al over.  Maar het probleem is dat deze alternatieve oplossingen bij veel mensen niet bekend zijn.

Het artsen-bezoek bij het PMC wordt doorgaans vergoed door de verzekering. Wij zijn bij de OHRA.

Het volgende boek bevat ook zeer goede informatie over de chelatie therie.

Beschrijving

Ter bestrijding van hart- en vaatziekten, reumatische aandoeningen, ouderdomskwalen.

Chelatietherapie is een geneeswijze om ziektebeelden als gevolg van atherosclerose – de meest voorkomende vorm van aderverkalking – zoals angina pectoris (pijnaanvallen in de borst rondom het hart) en loopstoornis (etalagebenen) te behandelen en het onderliggende proces gunstig te beïnvloeden. In Nederland wordt chelatietherapie sinds 1981 in een tiental centra toegepast.

Als u klachten hebt op basis van aderverkalking en vaatvernauwing, bijvoorbeeld angina pectoris, chronische duizeligheid, kuitpijn bij lopen, of indien u lijdt aan een aandoening die de ontwikkeling van aderverkalking sterk versnelt, zoals suikerziekte en hoge bloeddruk, dan is – conform het beginsel 'kennis is macht' – lezing van dit informatieve boekje bijna een noodzaak. Wanneer u 35 jaar of ouder bent én gezond, is het een optie voor nu en profijt voor later.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie:

Chelatietherapie is een therapie tegen aderverkalking waarbij de substantie EthyleenDiamineTetra-Acetaat oftewel EDTA wordt gebruikt. Het EDTA-molecuul heeft vier zogenoemde zuurrest-groepen die een configuratie innemen waardoor er precies een metaal-ion tussen past dat dan vrij sterk wordt gebonden en in oplossing wordt gehouden. De substantie wordt per infuus in de bloedbaan gebracht, waarna zij calcium uit de bloedplaatjes haalt en zodoende de aderverkalking tegengaat. De therapie bestaat al ruim een halve eeuw, in Nederland iets korter, en is uitermate omstreden, met name na een sterk negatief advies van de Gezondheidsraad uit 1983. De beide auteurs van dit boekje zijn vanaf het begin in Nederland actief geweest in de toepassing en de propaganda van deze therapie. Het boekje is een onversneden positief betoog pro chelatietherapie op basis van voornamelijk oudere publicaties.

(NBD|Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh)

Dit boek is o.a. te koop bij www.bol.com   Klik hier voor meer info.Deze pagina is in aanbouw. Laatste wijziging is uitgevoerd op: 2009-02-28.