Last updated: 2011-10-11.  

Welke alternatieve geneeswijzen zijn voor een christen niet acceptabel?

 

Zoals je in een supermarkt gezonde spullen kunt kopen, b.v. groente en fruit, zo kun je daar ook tabakswaren kopen. Daar staat dan vaak op dat het dodelijk is. 

Niemand zal wegens de verkoop van die dodelijke tabakswaren zeggen; dan ga ik maar helemaal niet naar die supermarkt.

 

Op vergelijkbare wijze moet je als christen in de alternatieve zorg ook opletten bij het kiezen van een behandeling.  En daarbij moet je je dan twee dingen afvragen: 1) Is een bepaalde behandeling nuttig en ook 2) is een bepaalde behandeling acceptabel gezien van wat er in de bijbel over geschreven staat.   

 

 

Behandelingen in strijd met de bijbel.

Welke behandelingen zijn (volgens mij) in strijd met de bijbel? Laat ik dit aan de hand van een voorbeeld toelichten.
Sinds een paar jaar maak ik dankbaar gebruik van de diensten van het PMC (zie: http://www.preventiefmedischcentrum.nl/cms/ )
Maar ik zal zeker niet van alle diensten van het PMC gebruik maken. Zoals ik in de supermarkt de tabakswaren laat liggen zo zal ik bij het PMC
absoluut geen gebruik maken van de diensten van de volgende therapeuten:

Mw. S. (Sissy) Molenaar  (Gebruikt een biotensor. Dat is een ander woord voor wichelroede. De bijbel leert ons om daar geen gebruik van te maken.)
Drs. A.M. (Anne Marie) Mojet (Van haar behandelingen heb ik tot nu toe te weinig verstand om te kunnen zeggen dat is OK voor een christen.)
Dhr. R. (Ruud) van Vlaanderen  (Dit is een magnetiseur. De bijbel leert ons om daar geen gebruik van te maken. Zie het boek van Rianne van der Smitte
verderop op deze pagina. In haar boek wordt uitgelegd wat er fout is aan het occulte.)

 

Op pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Wichelroede staat:

Naast de wichelroede bestaan er ook de pendel, lecherantenne en biotensor of biosensor, welke een soortgelijke werking hebben.

 

 

   product afbeelding    Beschrijving van het boek: ALS HET LICHT DUISTERNIS IS

ALS HET LICHT DUISTERNIS IS
Een aangrijpend getuigenis en onthullende
feiten over occultisme

Rianne van der Smitte

Na jarenlang studies in de natuurgeneeskunst en psychosynthese gevolgd te hebben, leidde Rianne van der Smitte, samen met haar man Walter, een prominent new-age-centrum in Den Haag. In het spiritueel centrum 'Pitjen-Groenendijk' konden mensen terecht voor onder meer het leggen van tarotkaarten, astrologie, magnetiseren, hypnose, meditatietechnieken en onderwijs in een veelheid aan filosofieŽn.
Op het moment dat er een persoonlijke relatie ontstond tussen haar en Jezus Christus, ontdekte Rianne de occulte elementen, verborgen in de alternatieve geneeskunst en (zelf)verlossingstechnieken.

176 pag.

In dit boek gunt Rianne van der Smitte de lezer een kijkje achter de schermen van haar eigen leven, de new-age beweging en de alternatieve geneeskunst. ruime aandacht wordt ook besteed aan gezond leven op een bijbelse, verantwoorde manier.

Dit boek is o.a. te koop op www.bol.com   Klik hier voor meer info. 

 

Links: 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Alternatieve_geneeswijze 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Alternatieve_geneeswijze_van_A_tot_Z